Ürün fotoğrafçılığını geliştirmek için 9 ipucu.

İster sosyal ağlarda profil açıyor, ister online satış platformunda pazarlama yapıyor, ister kendi platformunu açıyor olsun, dijital dünyaya adım atmak isteyen tüm girişimciler; Çok yaygın bir engelle karşılaşacaksınız, fotoğraf ve video iletişim ve satış için güçlü silahlar, sonuçta bu da bitiyor.
Bu makale, bu konunun sizi fazla inatçı yapmaması için size bazı ipuçları sağlayacak.
Birincisi, iyi bir fotoğrafçı tutmak, bunun pahalı olduğunu biliyorum ama çoğu durumda güzel bir karar.. Bunu yapacak bütçeniz yok mu? merak etmeyin, siz ve ekibiniz de yapabilirsiniz, en iyi fotoğraflar olmayabilirler, ancak yaratıcılık ve özveriyle pek çok ilginç şeye sahip olabilirsiniz.
1. Aydınlatma en önemli şeydir.
Fotoğrafçılık, ışığın kaydedilen nesneler üzerindeki yansımasını yakalamaya dayandığından, fotoğrafçılar ışığı incelemek için çok zaman harcarlar.
İki tür ışık vardır, doğal ışık (güneş ışığı) ve yapay ışık (flaş, spot ışıkları, reflektörler vb.). Işığın yoğunluğu çok önemlidir ve ne iletmek istediğiniz üzerinde büyük etkisi vardır. Genellikle ticari alan için loş ve saran ışık çok kullanılır bu yüzden doğal ışık en iyisidir.Yapılması tavsiye edilir. oturumu açık yerlerde (gölgede) veya çok fazla ışık alan büyük pencereler ve giren ışığı dağıtmak için bir perde, kumaş veya ince kağıt kullanın ve doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayın.
Yoğun veya doğrudan ışık, birçok güçlü gölge oluşturur ve bazen sizi rahatsız etme eğilimindedir. Amacınız bu gölgeleri oluşturmak değilse ve bununla nasıl başa çıkacağınızı bilmiyorsanız, kullanmanız önerilmez. Elinizde yoksa Doğal ışıkta kendinizi iyi hissediyorsanız, fotoğraf çekmenizi sağlayan lambalar, reflektörler, flaşlar ve diğer yapay ışık kaynaklarını kullanabilirsiniz, ancak bu kaynakların sıcaklıklarına dikkat etmeyi unutmayın ve aşırıya kaçmamaya çalışın. onları birleştir. Ve ışığın loş olması ve daha fazla gölge oluşturmaması için flaşlar için softbox’lardan uçurtma kağıdına (bildiğim kadarıyla) kadar bu ışık kaynakları için difüzörler kullanmayı her zaman unutmayın.
2. Renk sıcaklığı ve beyaz dengesi
Renk sıcaklığı, ışığın renginden başka bir şey değildir, bileşimi nedeniyle bazı ışıklar daha sıcak, bazıları daha soğuk olacaktır. Bunlar Kelvin Dereceleri cinsinden ölçülür.
Sıcak ışıklar içinde sarı veya kehribar ampullerimiz, reflektörlerimiz, güneşimiz, bir mumumuz ve hatta gün doğumu veya gün batımındaki güneş ışığımız vardır. (Sıcaklıklar 3.200° K) Soğuk ışıklar içinde tasarruflu ampullerimiz, flüoresan lambalarımız, led ışıklarımız ve öğlen güneş ışığımız var, ikincisi en nötr olanıdır, (Sıcaklıklar 5.500°K)
Beyaz dengesi (WB), kameraların hangi renk sıcaklığında çalıştıklarını belirleyebilme ve böylece nötr bir okuma elde edebilme işlevidir. bu sayede nesnelerin gerçek renklerine sahip olunabilmesi, başta giyim olmak üzere ürünler için önemlidir. Kameraların birçoğunda otomatik olarak bu seçenek zaten var, bu pek tavsiye edilmiyor, daha yakından okuyabilmek ve post prodüksiyonda bunu değiştirip kalite kaybı yaşamamak için bu işlevleri gözden geçirmenizi öneririm (RAW modunda çalışmıyorsanız). ) .
3. Arka plan:
Bu temayla yaratıcı olmanızı her zaman tavsiye ederim, ancak arka planın yalnızca fotoğrafın çerçevesi olduğunu ve ana ürün veya nesneden çok daha çarpıcı olmaması gerektiğini unutmayın. İletmek istediğiniz şeyin ruhunu yansıtan bir arka plan aramak için çok fazla enerji harcamak ve dikkati başka yöne çekecek kadar gösterişli olmamak istiyorsanız, nötr beyaz veya siyah arka planlar, özellikle beyaz kullanmanız önerilir. Sonsuz beyaz arka plan en çok kullanılanıdır ve elde edilmesi çok da zor değildir. Ürünleriniz büyük değil, masanın üzerinde beyaz bir karton ve duvara yaslanmışsa, zaten var. Ürün daha büyük ise beyaz kumaş kullanabilirsiniz.
Ayrıca, aradığınız buysa, beyaz arka plan kataloglarda ve web platformlarında çok iyi çalışır. İnternette bulabileceğiniz ışıklı kutular ve arka planlarda da ucuz teklifler var.
4. Bulanık ve titrek fotoğraflardan kaçının
Ürün fotoğrafçılığında doğru olmayan bir şey varsa, o da ürünün net olmamasıdır, ne kadar çok ayrıntı yakalayabilir ve o kadar iyi tanımlayabilirsiniz.
Açı, perspektif ve kompozisyon:Bu tavsiyeyi fazla teknik hale getirmemek için, ürüne farklı bir bakış açısı aramakla, bu da ürünü benzersiz, arzu edilir kılmakla, size sunabileceği ayrıntıların ve dinamizmin keyfini çıkarmakla ilgilidir. Farklı açılardan deneyin, çok yaratıcı olun. Bunun için diğer tamamlayıcı ürünlerle, neleri, ne zaman kullanılabileceği konusunda veya daha hayali şeyler yaparak, yeni bir pozisyon göstermek için ipler kullanarak, bazı efektler yapmak için su veya buzla kendinize yardımcı olabilirsiniz. Yaratıcı ol.
Dikkatli olun: Eğer aradığınız şey kaba bir satış kataloğu oluşturmaksa, müşteri her zaman ürünün gerçek boyutunu ve rengini bilmek ister, onu gerçek ölçeğe getiren bir nesne bulmaya çalışın . Renk hakkında, kullandığınız sıcaklık ve beyaz dengesi hakkında biraz araştırma yapın (Bu konuda daha fazla bilgi istiyorsanız yorumunuzu bırakın)
6. Ön Hazırlık
Bunun için benzer konu veya ürünlerle ilgili birçok referans materyali incelemek gerekir. sonra detaylar üzerinde çalışın, ürünleri iyice temizleyin, kırışıklıkları giderin, yapılması gerekenleri düzeltin, gerekli olanları rötuşlayın ve ekleyebilecekleri ekleyin, mutlu “Postta düzeltiriz” den kaçınmaya çalışın, çünkü aksi takdirde Zaten postada yapacak yeterince işiniz varsa ve daha fazla şarj etmek istemiyorsanız.
7. Post prodüksiyonu
Biraz önce de belirttiğim gibi, fotoğraf çekilmeden önce üzerinde çalışılması gerekiyor ama bu noktada çekimler ne kadar iyi olursa olsun, vermek her zaman iyidir bilgisayarda küçük bir düzen. Temel ince ayarlar:
-
- Beyaz dengesini ayarlayın
- Beyaz ve gölge seviyeleri
- Doğru kadraj
- Odağı ayarlayın
8. Doğru fotoğrafı çekene kadar tekrarlayın
İlk seansta beklediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz, bu nedenle pratik yapmaya ve denemeye devam etmeniz gerekecek, en iyi fotoğrafçılar bile fotoğraflarını daha fazla tekrarlayacaktır. çünkü her zaman geliştirilecek bir şeyler vardır.
9. Kamera:
Bu benim son tavsiyem, sanatta ve birçok açıdan en iyi fotoğrafçılığı kamera yapmasa da, ticari alan minimum düzeyde kalite ve keskinlik gerektirir. Herhangi bir kamera türüyle çok şey yapılabilir, kabul edilebilir bir sonuç elde edebileceğiniz birçok cep telefonu ve kullanabileceğiniz birçok kompakt kamera vardır. çalışabilirsin. Size daha iyi bir sonuç verebileceğini inkar etmeyeceğim, ancak bir refleks kamera gerekli değildir.
Minimum bir yaklaşımın fotoğrafı “pikselleştirmemesi” ve mümkün olduğunca keskin görünmesi için piksellerin yeterli olduğunu her zaman kontrol edin. Ayrıntıların çok önemli olduğunu unutmayın, mümkün olduğunca kalite ve fiyat oranını gözeterek iyi ekiplerle çalışmaya çalışın. Umarım bu ipuçları işinizi veya fotoğrafçılık tekniğinizi geliştirmenize yardımcı olur, herhangi bir sorunuz varsa veya bir konuyu daha derine inmemi istiyorsanız, bana yorumlarınızı bırakın ve sizinle iletişime geçelim.