Girişimcilik için en doğru yaş kaçtır?

Sık sık sorulan bir sorudur Girişimcilik için en doğru yaş kaçtır? Bu soruyu yıllarca inceledikten sonra cevabımı paylaşmak istiyorum. Gençler genellikle üniversiteye gitmek, bir şirkete katılmak veya kendi işlerini kurmak arasında karar veriyorlar. Gerçek şu ki, bu yollardan herhangi biri doğru yol olabilir. Anahtar, hangi eylemlerin büyük olasılıkla sizi gerçekten harika bir şey yapmaya yönlendireceğini düşünmektir.
Donanımlı insanlarla birlikte adım atın
İlgi duyduğunuz bölümü bitirdikten hemen sonra açık bir kaynak, bir iş, bir girişim, çalıştığınız şirkette yeni bir satış süreci, vb. Açıkçası, o fikir, platform veya proje hakkında toplantılara gitmek ve arkadaşlarınızla konuşmak sayılmaz. Bulutta kalması işe yaramaz, onu indirmelisin. En başarılı insanlar her zaman bir şeyler ve ilişkiler inşa edenlerdir. Peki, “ben ne yapmak istiyorum?” sorusuna hala bir cevabınız yoksa. bu iyi bir filtre olabilir.
Çalışmayı ertelemeyin, bırakmayın
Aslında, bu etki o kadar güçlü ki, sizi gerçekten istediğiniz şeyden uzaklaştıracak kadar iyi ve ilginç şeylere kapılma riskini alacaksınız. Dikkate alınması gereken bir diğer faktör, karar verirken belirli risklerle karşı karşıya kalmanız gerektiği gerçeğidir. Birçok insan riskleri yanlış şekilde görür. Örneğin, okula gitmek RİSK OLMAYAN bir yol gibi görünüyor. Ancak, en verimli yıllarınız olan dört yıl boyunca hiçbir şey yapmamak oldukça risklidir.
Aşık olduğunuz bir işe başlamak uygun bir risktir. Hâlâ başarısızlık olasılığı yüksek olan bir şirketin 60. çalışanı olmak uygunsuz bir risktir.
Değerli bir şeyler öğrendiğinizden ve gözünüze çarpan ve ilginizi çeken projeler üzerinde çalıştığınızdan emin olun. Kolej, birlikte çalışabileceğiniz insanlarla tanışmak için muhtemelen en iyi yerdir.
Kendinizi geliştirebileceğiniz bir iş bulun
Genel tavsiyem, büyüyen veya genişleyen bir şirkete katılmanızdır. İster inanın ister inanmayın, bunlardan çok var. Başarılı olma şansı yüksek olan ancak dünyanın geri kalanının buna ikna olmadığı şirketler. Akıllıysanız, onları hızlı bir şekilde tanımlayacaksınız. Risk / ödül hakkında konuşursak, bunlar iyi bir bahistir.
Neyse ki, bu şirketler hırslı gençleri seviyor. Böylece, öğrenirken ve “özgeçmişinize” değerli bir şeyler eklerken mükemmel bir çalışma ortamıyla çevrili olacaksınız. Öte yandan, büyük, başarılı bir şirkette çalışmak, çok daha az öğreneceğiniz ve muhtemelen daha az etkileyici insanlarla çalışacağınız anlamına gelir.
Maaşınızı kendiniz belirleyin
Sizin için anahtar olan faktörlere öncelik verin. Diğerlerinin yanı sıra çalışma ortamı, faydalar, programlar, kişisel gelişim olabilir. İnanın uzun vadede bu faktörler birkaç dolardan çok daha değerli ve önemli olacaktır. Çok iyi kazanan ama sürekli şikayet eden ve uzun vadede onları mutsuz eden insanlar gördüm.
Fikirlerinizi hayata geçirmekten korkmayın
Size bir şey söyleyeceğim, “Ben kendi kendimin patronuyum”, “Baskı çok az”, “Haftada birkaç saat çalışıyorum” gibi hayatlara 5 yıldan fazla var.
Sana bir şey söyleyebilirsem, fikrin başarısız olsa bile, neredeyse pişman olmayacaksın. Bu süreçte ve çok hızlı bir şekilde çok şey öğreneceksiniz. Ayrıca, birkaç adım attıktan sonra daha net bir yolunuz olacak. Bir iş kurmak için birçok fırsatın olacağını ve bir işin 5-9 yıllık bir taahhüt olduğunu unutmayın. Doğru olanı bekleyin.
Özet geçmek gerekirse girişimcilik için en doğru yaş, kendinizi hazır hissettiğiniz yaştır.