Girişimcilik

Frekans poligonu nedir ve nasıl kullanılır?

Frekans poligonu, bir veri setindeki frekans dağılımını grafiğe dökmenin bir yolu olarak kullanılan bir istatistiksel grafik türüdür. Frekans poligonu, bir histogram ile benzer özelliklere sahiptir, ancak sütunlar yerine çizgilerle temsil edilir. Veri setindeki farklı sınıfları veya aralıkları gösteren bir x eksenine ve her sınıfın frekansını gösteren bir y eksenine sahiptir.

Frekans poligonu, bir veri setinin genel dağılımını göstermenin yanı sıra, veri setindeki belirli aralıkların frekans dağılımını görsel olarak göstermek için de kullanılabilir. Ayrıca, birden fazla veri kümesinin frekans dağılımlarını karşılaştırmak için de kullanılabilir. Frekans poligonu, verilerin merkezi eğilimleri, değişkenlikleri ve aykırı değerler gibi özellikleri hakkında bilgi edinmeye yardımcı olabilir ve istatistiksel analizler için önemli bir görselleştirme aracıdır.

Grafikleriniz için yeni bir görünüme mi ihtiyacınız var? Olayların sıklığını grafiklemek için daha basit bir yola mı ihtiyacınız var? Frekans poligonunu bilmeniz gerekiyor! Finans alanında ve ayrıca pazarlamada en yaygın kullanılan grafiklerden biri. Bu, belirli bir vaka çalışmasında verilerin değerlendirilmesini optimize etmek için inanılmaz bir çözümdür. Analitiğin toplanan verilerin nasıl algılanabileceğine bağlı olduğunu ve bunun direktifin kararlarını etkilediğini iyi biliyoruz.

Frekans poligonu nedir?

İstatistikte, frekans poligonu, histogram çalışması için bir görselleştirme çözümüdür. Bazen çubukların algısı, çalışılan frekanslardaki farklılıkları anlamak için yeterince net değildir ve bazı kararlar için daha iyi gözlem yapmak şarttır.

Bu nedenle, histogramdan başlayarak, zaten grafiği çizilen verileri toplayan ve daha sonra çubuklardan vazgeçmemize izin veren bir dizi düz çizgi çizilir. çizgiler.

Ortaya çıkan bu çizgiler, aslında ayrıştırılması çok daha basit olan çokgenin kendisidir.

Pazarlamada frekans poligonu nasıl kullanılır?
Pazarlamada frekans poligonu nasıl kullanılır?

Nasıl Dönüşüm Sağlarım?

Histogram elde edildikten sonra frekans poligonunun çizildiğini açıklığa kavuşturmak gerekir. Önceden bazı hatalar üretebilir, bu yüzden güvenli oynadığınızdan emin olun.

Histogramınızı aldıktan sonra, çokgeninizi oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyin.

  • Düzlemin sıfır noktasından histogramın ilk çubuğunun üst kenarının merkezine doğru düz bir çizgi çizer.
  • Ardından, bu noktadan bir sonraki çubuğun üst kenarının merkezine doğru yeni bir düz çizgi.
  • Histogram kaplanana kadar her çubukta çizimi tekrarlayın.
  • Son olarak, son çubuktan sonraki bir noktada Y ekseninin sıfır noktasına son noktadan bir çizgi çizin. Bu, çokgeni kapatmak içindir.

Çokgenin grafiğini çizdirerek, çubuklardan vazgeçebilir ve sonuç olarak, sınırlandırılmış ve daha basit bir alanda incelenecek bilgileri yansıtan yeni bir grafiğiniz olur.

Pazarlamada sıklık poligonu

Bir pazarlama analisti olarak, sıklık poligonuna tekrar tekrar ihtiyaç duyabilirsiniz. Her çalışma bir histogram gerektirebilir ve orada çokgenin kullanımı mükemmeldir.

Ancak, iki veya daha fazla analizin veya çalışma nesnesinin karşılaştırılması gereken bazı durumlar vardır. Örneğin, tamamen farklı iki zaman diliminde izleyici davranışı.

İki histogramı üst üste bindirmek oldukça karmaşık bir iştir, ancak bunu çokgenlerle yapmak çok daha verimlidir. Çokgenin çizgilerine renk atamaya başvurabilir veya kapladığı alanı boyayabilirsiniz. Her iki durumda da, takdir çok daha temizdir.

Çokgeni geliştirmek, vaka incelemelerini daha iyi anlamanıza yardımcı olabilecek ekstra bir adımdır, ancak ilk veri bindirmelerinizi yaptıktan sonra, onu bırakmak istemezsiniz. Harika bir müttefik olacak!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu